miercuri, 16 octombrie 2013

Spalati-va pe maini cat mai des si preveniti peste 100 de boli!

 

  Igiena mainilor trebuie sa fie foarte riguroasa pentru ca, in cazul in care nu se respecta cu strictete regulile spalatului pe maini, unele bacterii sau virusuri pot ramane ascunse sub unghii sau in pliurile dintre degete. 

  Cel mai indicat este sa va spalati mainile cu apa si sapun si doar rareori sa folositi solutiile antibacteriene care nu necesita clatire. Apa ar fi bine sa fie cat mai fierbinte, nu pentru ca ar ucide bacteriile, ci le ajuta sa se "desprinda" mai usor de pe maini. Sapunul poate fi unul normal, nu este obligatoriu sa fie antibacterian, efectul lor fiind aproximativ similar. Sapunurile antibacteriene fac mai mult rau decat bine, deoarece, odata cu bacteriile daunatoare, distrug si bariera de germeni care protejeaza pielea.

  Mai intai se recomanda umezirea mainilor, apoi aplicarea sapunului urmand frecarea mainilor. Nu uitati sa curatati cu atentie zona dintre degete si, de cate ori aveti ocazia, folositi o periuta pentru unghii. Stergeti-va pe maini cu servetele de hartie si inchideti apa folosind acelasi servetel pentru a evita atingerea robinetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu