joi, 17 octombrie 2013

De ce ne roadem unghiile si cum putem scapa de acest obicei?




Recunoaste, aveai un astfel de comportament si in copilarie. Studiile arata ca 60% din copii si 45% din adolescenti isi rod unghiile. Rosul unghiilor devine mai putin frecvent dupa varsta de 18 ani, insa uneori poate continua si la maturitate. Multi o fac inconstient, insa problema poate varia de la una usoara, la una grava.

  De ce ne roadem unghiile?
Stresul si plictiseala sunt motivele de baza pentru majoritatea oamenilor. Rosul unghiilor este adesea o modalitate de a usura anxietatea sau de a pastra cel putin o parte a corpului ocupata in timp ce mintea e plictisita. O alta cauza este frustrarea si singuratatea, care pot duce la roaderea unghiilor.

  Consecinte
Rosul regulat al unghiilor si cuticulelor pot lasa degetele rosii si inflamate. Zona in jurul unghiilor poate sangera si se poate infecta. Bacteriile si virusurile pot trece de la degete pe fata si gura facandu-te vulnerabil/a la infectii. Roaderea unghiilor poate afecta, de asemenea, dintii, ceea ce duce la dinti prost aliniati.

  Cum sa scapi de acest obicei?
Citeam pe undeva ca e bine sa ai o poza mereu la vedere cu o manichiura frumoasa, vazand-o mereu, iti vei dori sa o ai si tu asa..dar parca nu mi se pare o motivare atat de puternica. Mai bine zis, cred ca asta e unul din cazurile in care nu mai trebuie sa caauti motive sa renunti la prostul obicei, trebuie actionat direct si fara mila!:p Exista un produs de ingrijire a unghiilor si cuticulelor pe baza de cactus. Gustul amarui al acestei plante ornamentale va stopa in scurt timp acest gest involuntar si astfel manichiura ta va arata mereu bine. A, si sa nu crezi ca daca te ai spalat pe maini ai scapat, gustul persista chiar si dupa mai multe spalari pe maini!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu