duminică, 29 decembrie 2013

Femeile cu cele mai lungi unghii din lume

Stiu, pare imposibil dar este adevarat. Lee Redmond este din SUA si nu si-a mai taiat unghiile de la maini din 1979, ele ajungand la o lungime de aproximativ opt metri.


Cel mai ciudat lucru la Lee este faptul ca profesia ei este aceea de coafeza (nu ca aceasta meserie ar fi cel mai greu de practicat cu unghii de 8 metri) :)). Lafel cum va intrebati si voi, m-am intrebat si eu cum poate sa aranjeze, sa tunda sau sa spele parul clientilor cu asemenea unghii?
Cel mai dramatic moment din viata ei a fost cel in care a avut un accident de masina acum patru ani, accident in care aceasta si-a pierdut unghiile. De atunci nu si-a mai dorit sa le lase sa creasca.
In prezent unghiile ei au 11 cm. Lee este strabunica si are acum 72 de ani. "Accidentul in care mi-am pierdut unghiile a fost cel mai dramatic, insa altceva conteaza in viata. Nepotul meu mi-a zis ca unghiile sunt ca niste copii pentru mine."





                Georgia, din Atlanta, a asteptat timp de 22 de ani ca sa ajunga la incredibila performanta de a avea unghii de 61 de centimetri. Femeia declara insa ca nu a fost deloc usor sa ajunga la aceste dimensiuni si ca petrece cel putin 8 ore saptamanal la un salon ca sa le intretina.

Cu toate ca nu poate sa isi lege singura sireturile sau sa isi scoate bijuteriile, respectabila doamna sustine insa ca unghiile nu ii incurca cu nimic viata.
De unde a pornit insa aceasta obsesie? "Am inceput sa imi las unghiile sa creasca cand aveam 26 de ani. Visul meu era sa apar in emisiunea lui Oprah Winfrey", a declarat femeia.
Nu a reusit acest lucru, insa acum a devenit "vedeta" cu ajutorul emisiunii "My Strange Addiction", care isi propune sa ajute oamenii sa scape de tot felul de dependente si obsesii ciudate.



V-am pus si cateva clipuri sa vedeti cum se descurca femeile cu unghiile "gigant".



                                                                                                                                                                                 
                         Si daca credeati ca doar femeile isi lasa unghiile asa mari... va cam inselati.


marți, 5 noiembrie 2013

Ce forma se potriveste unghiilor tale?




 In general, forma unghiilor ne-o alegem in functie de preferinte si de stilul personal dar sunt anumite lucruri pe care ar trebui sa le stim inainte de a le face patrate sau rotunde.
  In functie de marimea si forma unghiilor, vei descoperi ca doar o anumita forma de unghie si doar unele culori te avantajeaza. La fel ca si amprentele, marimea si forma unghiilor sunt unice pentru fiecare persoana. Poti sa gasesti asemanari intre unghiile tale si ale unei prietene, insa unghiile au multe forme si marimi.
  Daca te uiti la manichiura unei prietene vei observa ca nu are unghiile identice cu ale tale. De ce oare? Ei bine, patul unghiei, denumit si lama cornoasa poate fi lung sau mai scurt, lat sau mai subtire. Patul unghiei, este partea pe care este fixata unghia si este diferita de ce a mamei, surorii, verisoarei sau cea a prietenei tale. Acest lucru se intampla din cauza ca patul unghiei are forma potrivita anatomiei degetelor fiecarei persoane.
  Lunula unghiei este la fel de importanta atunci cand alegi forma unghiei si apare sub multe forme, rotunjita, patrata, rotund-patrata, ovala etc.
 In figura alaturata vei vedea partile principale ale unghiei in functie de care vei alege forma, lungimea si culoarea potrivita de oja.


FORMA UNGHIEI IN FUNCTIE DE LUNULA SI PATUL UNGHIEI

 

Exista o regula de care poti tine cont, si anume: daca lunula unghiei este rotunjita asa trebuie sa fie si varful, iar daca lunula unghiei este patrata e recomandat sa-ti pilesti unghiile intr-o forma patratoasa.

Sfaturi:
(a) Daca patul unghiei are o forma lata si scurta, forma potrivita este una patrata, rounjita la margine.
(b) O forma ovala la varf este potrivita daca patul unghiei este oval.
(c) Pentru o forma patrata a lunulei si o forma lunguiata a patului unghiei este de preferat o forma usor rotunjita pe margini si plata in varf.
(d) Cu cat lunula este mai ascutita si patul unghiei este mai lunguiet, in acelasi fel, vei da o forma alungita si ascutita unghiei.
(e) Pentru o unghie cu o forma lata si rotunjita, este indicat sa alegi o forma usor rotunjita si nu foarte lunga.
(f) Forma patrata este potrivita, evident daca lunula are o forma patrata iar lungimea se alege proportional cu lungimea pe care o are patul unghiei.
(g) Daca lunula este rotunjita la margini poti alege o forma patrata si usor rotunjita pe margine.
(h) Forma foarte ascutita este indicata daca lunula este foarte plata.

FORMA UNGHIILOR IN FUNCTIE DE ASPECTUL MAINII
Acorda-ti un moment si observa lungimea si latimea degetelor.
Ai mainile patrate, cu degete late? Ti se potrivesc unghiile scurte, fara colturi, urmarind linia lor naturala.
Pentru mainile mici, cu degete subtiri, merg de minune unghiile lungi, ovale, usor rotunjite la varf.
Daca ai degetele lungi si subtiri sau scurte si groase, pentru tine merg unghiile de lungime medie, de forma patrata, cu colturile usor rotunjite.

CULOAREA OJEI IN FUNCTIE DE MARIMEA UNGHIEI
Pentru unghiile scurte, mici se recomanda culorile tari, stridente. Pe unghiile lungi arata mai bine o oja de culoare bej, nuantele deschise in general.
In cazul in care ai unghiile late, oja se va aplica doar pe centru, lasand libere extremitatile. Unghia va parea mai lunga si degetele mai fine.

vineri, 1 noiembrie 2013

Istoria ojei


Inca de pe vremea Vechiului Regat al Egiptului, acum cca 5500 de ani, existau persoane care se ocupau cu infrumusetarea unghiilor, informatii aflate in urma descoperirilor gravurilor din mormintele faraonilor unde era infatisat detaliat ce insemna manichiura in acele vremuri.     
Una dintre aceste gravuri a fost descoperita la intrarea mormantului faraonului Ankhamhor si infatiseaza o femeie care ii face manichiura unui barbat, folosind mai multe instrumente. 

Tot in aceasta gravura s-a descoperit si o bucata de text in care barbatul ii spunea femeii sa nu il raneasca. Gradul de ranire era unul destul de ridicat datorita instrumentelor folosite la acele vremuri. Trusa de unghii din gravura continea o foarfeca, un betisor de lemn sau os si o lama de metal folosita pentru taierea unghiilor.
Egiptenii, atat femeile cat si barbatii, purtau unghii pictate in culori de henna sau extrase din radacina de alkanna.



                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                                            La fel ca in Babylon, in Egiptul Antic purtarea unei anumite culori sau a unghiilor lungi scotea in evidenta clasa sociala din care purtatoarea facea parte.
Saracilor li se dadea voie sa poarte unghii vopsite in alb, dar scurte, iar bogatii aveau unghii cat mai lungi pictate in culori vii.
Faraonii, care isi insuseau pozitia de zei pe pamant si faceau tot posibilul pentru a-si mentine aceasta pozitie, porunceau slujitorilor sa combine tot felul de culori pentru a obtine o culoare unica ce urma sa fie purtata doar de ei.


S-au descoperit consemnari si despre cele mai cunoscute faraoane si totodata zeite ale frumusetii: Cleopatra si Nefertiti.

Cleopatra purta unghii pictate intr-o culoare ruginie ce fusese obtinuta dintr-un amestec de henna si praf de aur.                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                        







Nefertiti  (mama vitrega a faraonului Tutankhamon si "Marea sotie" a faraonului Amenhotep al IV-ea) a purtat pentru prima data in istorie unghii pictate cu rosu pur, obtinut foarte greu din mii de petale de trandafiri reduse prin fierbere.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  




Datorita unui scriitor din acea vreme, singurul  care sustinea  folosirea  produselor cosmetice, ne putem face o imagine despre infrumusetarea unghiilor in Roma Antica. Se pare ca romanii dezvoltasera o adevarata industrie a produselor cosmetice, obtinand prin diferite tehnici si metode parfumuri, rujuri, farduri ...

O culoare foarte cautata pentru unghii in acea vremea era un rosu obtinut prin strivirea unor insecte uscate pe care le obtineau din India.

In mare parte femeile purtau unghiile pictate, dar si barbatii isi pictau unghiile si buzele inainte de a merge la lupta, acest obicei fiind imprumutat de la egipteni.

Asadar asa a aparut rosul pur pe unghii, fiind considerat culoarea regalitatii, care a avut un impact enorm incat de-a lungul timpului mai multe popoare au incercat obtinea acestuia.

Cel care a inventat oja moderna este Michelle Menard in anul 1920. Imediat starurile e la Hollywood au preluat aceasta noua moda, majoritatea optand pentru oja rosie ce se asorta covorului rosu.

Compozitia ojei de astazi este similra cu cea a vopselei pentru masini, de aceeaa pentru indepartarea ei este nevoie de acetona.

Culorile ojelor sunt variate: de la negru pana la verde sau albastru, trecand pe la eternul sexi rosu- stralucitor.

In zilele noastre oricine poate purta oja pe unghii indiferent de statutul social, nationalitate sau sex.


Istoria unghiilor tehnice

Unghiile tehnice cunoscute de asemenea și sub numele de unghii false, unghii artificiale, unghii de modă sunt extensii ale unghiilor naturale create cu ajutorul a diferite tehnici și materiale. Unele unghii artificiale încearcă să imite aspectul unghiei naturale cât mai bine posibil, în timp ce alte modele pot deforma în mod intenționat forma tipică a acesteia.

Istorie
Încă din cele mai vechi timpuri femeile au încerca să își păstreze unghiile că mai lungi și mai aranjate acestea devenind astfel un simbol al feminității.În Egipt femeile foloseau fildeș, oase sau aur pentru a-și prelungii unghiile și pentru a arăta astfel cât mai frumoase și mai scumpe.

Unghiile din acryl au apărut în Statele Unite ale Americii, în anul 1954 când Fred Slack, un medic stomatolog, și-a rup o unghie în timp ce lucra și a încercat să își construiască una nouă folosind acryl-ul (un material folosit des în stomatologie). Unghia pe care acesta a creat-o părea foarte naturală și chiar a scăpat și de durerea provocată de ruperea acesteia.De atunci doctorul Slack a continuat să cerceteze compoziții și forme noi pentru a modela unghiile. Nu după mult timp acesta a obținut și patentul pentru inventarea compoziției de acryl și a formelor pentru unghii false denumite Patti Nails.În ultimii 20 de ani a apărut și gelul pentru construcția unghiilor tehnice, tot în Statele Unite ale Americii. Folosirea și aplicarea lui s-a dovedit a fi mai ușoară decât cea a acryl-ului, mai ales în condiții casnice. Saloanele au început și ele să îl folosească deoarece nu are niciun miros, spre deosebire de acryl care emana un miros puternic. Dar în ciuda acestui fapt, acryl-ul rămâne preferatul deoarece are proprietatea de a masca mai bine imperfecțiunile unghiilor și poate să ofere un aspect mult mai natural unghiei.
Tipuri
Unghiile tehnice nu reprezintă un înlocuitor pentru unghia naturală, acestea fiind doar o prelungire. Există două modalități principale pentru crearea unghiilor artificiale: cu ajutorul tipsurilor sau cu ajutorul formelor. Tipsurile sunt realizate dintr-un plastic sculptat în forma unei unghii. Acestea se lipesc până la jumătatea unghiei naturale după care se aplică acryl sau gel pe întreaga unghie. Formele sunt așezate sub unghia naturală și peste acestea este modelată unghia artificială din gel sau acryl. Forma este mai apoi eliminată și în mod corespunzător unghia artificială se pilește și îi se dă strălucire.
Există mai multe tehnici populare de creare a unghiilor artificiale câte mai lungi și mai frumos accesorizate.
Renumitul material „acryl” este un amestec de pudră polimerică și un lichid numit monomer. Amestecul începe să se întărească în 30-40 de secunde de la aplicarea lui și continuă până când ajunge la duritatea sa finală. Pulberea și lichidul acrylic pot fi îndepărtate în 20 de minute folosindu-se un solvent special.
Un alt material este gelul UV (în termeni chimicali corecți „rășină polimerică”) care se întărește sub lumina ultravioletă. În funcție de marcă de care aparțin aceste geluri poți să difere că proprietăți și calitate (flexibilitate, duritate. Rezistența etc.) dar pot fi mai scumpe.În general aceste geluri nu pot fi îndepărtate cu solvenți organici.
O alternativă destul de populară la preparatele acrylice sau gelul obișnuit este gelul din fibră de sticlă. Acesta este o opțiune pentru cei care sunt alergici la chimicalele folosite în aplicarea unghiilor cu acryl.
Pulberele din acryl sunt disponibile într-o varietate mare de culori și pot fi utilizate pentru a crea diferite „efecte speciale” cum ar fi contururi și foarte populara manichiura franțuzească (cu contrastul dintre un roz palid și alb).
Efecte asupra sanatatii
Unghiile artificiale pot ascunde ușor anumite defecte și imperfecțiuni ale unghiilor naturale ajutând la repararea unghiilor rupte, deteriorate sau scurte. Ajută la prevenirea roaderii unghiilor naturale, a cuticulelor și a ruperii acestora. Sunt folosite adesea de către persoanele care nu sunt capabile să își crească propriile unghii așa cum își doresc din diferite motive.O ingrijire necorespunztoare a unghiilor false poate duce la formarea de diferite ciuperci ale unghiei naturale.
Secretele unghiilor cu gel/acryl reusite
Unghiile naturale se pot deteriora numai din cauza pilei. De cele mai multe ori este responsabila de acest lucru persoana care face manichiura. Daca foloseste o pila dura sau nu lucreaza corect, unghiile pot avea de suferit.    Sunt si cazuri in care gelul poate provoca alergii clientei. Acest lucru se intampla doar daca materialele nu sunt profesionale. In mod normal, produsele de calitate trebuie sa contina filtru UV pentru ca unghiile sa nu se ingalbeneasca.

luni, 21 octombrie 2013

Manichiuri/Pedichiuri realizate de mine




                                                           Manichiura de Halloween :D